13 oktober kan iedereen meedoen met geocaching! Geef je op!



Opgave bij: Erna Krijgsman, graag per Whatsapp (0624490710) met vermelding van het aantal personen en het e-mailadres waar de informatie naar toe gestuurd kan worden.

Kosten: €5 pp, dit is inclusief koffie/thee bij binnenkomst en een drankje na terug-komst op school.

Start: 13.00 uur op OBS Elserike.

Wil je graag wat meer weten? Lees dan onderstaand artikel even door.

GEOCACHING
Herken je dat? Je wilt naar buiten, maar elke keer datzelfde rondje… of je wilt wel naar buiten, maar de kinderen willen niet mee…
De oplossing: ga geocachen!
Misschien heb je er wel eens over gehoord en noemde iemand het schatzoeken voor volwassenen. Je gaat inderdaad iets zoeken op basis van informatie die je krijgt met behulp van je telefoon. Er zijn wereldwijd gigantisch veel geocaches uitgezet. Voor sommige moet je eerst een puzzel oplossen waardoor je de GPS-coördinaten van de cache kunt vinden, sommige zijn routes en ga je van punt naar punt. De cache (schat) bestaat uit een klein voorwerp (bijvoorbeeld een doosje, buisje of een poppetje) met meestal een logboekje waar je de datum en je naam in schrijft zodat degene die de cache heeft neergelegd ook weet dat deze nog gezocht en gevonden wordt. De cache neem je niet mee, maar leg of hang je weer terug.
De caches liggen overal, in korte en lange routes, moeilijke en makkelijke puzzels, wandelen, fietsen of met de auto, enz. enz. In stedelijk gebied en op de mooiste natuurplekken waar je zelf nooit zou komen. Er liggen er alleen al in de Hof van Twente tientallen; op de Herikerberg, op de Friezenberg, op de parkeerplaats voor het gemeentehuis in Goor. Echt overal! Ook in de buurt van je vakantieadres, waar ook ter wereld! Daarom is deze manier van buitensporten leuk voor iedereen, zowel jong als oud. Geef bijvoorbeeld je telefoon aan je kinderen of kleinkinderen en verbaas je hoe snel zij het geocachen oppakken.
Het enige wat je nodig hebt is een mobiele telefoon met mobiele data (3, 4 of 5G) en je hoeft echt niet digitaal vaardig te zijn.
Na opgave krijg je informatie welke app je op je telefoon moet downloaden met een uitgebreide beschrijving hoe je die moet installeren en instellen.
Tijdens de geocache middag wordt alles nog eens uitgelegd door Henk en Erna Krijgsman, is er ruimschoots de tijd om vragen te beantwoorden en pas als iedereen zover is, gaan we naar het begin van een geocache route. Deze route gaat iedereen individueel of in kleine groepjes lopen en zal maximaal 5 km lang zijn.
Enthousiast en nieuwsgierig geworden? Geef je op voor de geocache middag op 13 oktober.